Ugotowani przepisy
SkładnikiDanie główne: Medaliony z rogacza
Danie główne: Medaliony z rogacza w sosie kurkowym
czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
8 medalionów z jelenia, każdy po 50g
400 g bobu
200 g kurek
1 opakowanie rukoli (ok.50 g)
1 opakowanie serka topionego
pół kieliszka białego wina
100g śmietany (18%)
40 g masła
świeżo zmielony pieprz
sól
2 średnie cebule
Sposób przygotowania:
Ugotowani
Medaliony doprawiamy solą i pieprzem, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce. Bób gotujemy do miękkości, odsączamy i obrabiamy. Następnie blenderem ucieramy na purée i dodajemy przyprawy. Medaliony smażymy po 2 minuty z każdej strony na oliwie z oliwek z odrobiną masła. Następnie zdejmujemy je z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Na tłuszczu po smażeniu medalionów blanszujemy cebulę i kurki. Dodajemy serek, wino i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na talerzach układamy rukolę i bób, a następnie medaliony polane sosem z kurek.Źródło:http://ugotowani.plejada.pl/
Oliwa z oliwek nie nadaje się do smażenia.
OdpowiedzUsuń