czwartek, 17 listopada 2011

Ugotowani przepisy odcinek 10 Medaliony z rogacza w sosie kurkowym

Ugotowani przepisy

Składniki
Danie główne: Medaliony z rogacza

Danie główne: Medaliony z rogacza w sosie kurkowym
czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

8 medalionów z jelenia, każdy po 50g
400 g bobu
200 g kurek
1 opakowanie rukoli (ok.50 g)
1 opakowanie serka topionego
pół kieliszka białego wina
100g śmietany (18%)
40 g masła
świeżo zmielony pieprz
sól
2 średnie cebule


Sposób przygotowania:

Ugotowani

Medaliony doprawiamy solą i pieprzem, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce. Bób gotujemy do miękkości, odsączamy i obrabiamy. Następnie blenderem ucieramy na purée i dodajemy przyprawy. Medaliony smażymy po 2 minuty z każdej strony na oliwie z oliwek z odrobiną masła. Następnie zdejmujemy je z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Na tłuszczu po smażeniu medalionów blanszujemy cebulę i kurki. Dodajemy serek, wino i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na talerzach układamy rukolę i bób, a następnie medaliony polane sosem z kurek.

Źródło:http://ugotowani.plejada.pl/

1 komentarz: